Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την συνεστίαση της « Νέας Πόλης»

« Σύντομα θα έχουμε καλά νέα για την αποχέτευση, την σχολική στέγη, την καθαριότητα και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των Δημοτών…» τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος , κ. Χρήστος Α. Μάρκου στην ομιλία του, στην συνεστίαση των μελών και φίλων της Δημοτικής παράταξης « Νέα Πόλη», που έγινε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων στην Αρτέμιδα.Ήταν μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη, με μεγάλη συμμετοχή των φίλων της « Νέας Πόλης» που δημιούργησαν με την παρουσία τους μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική βραδιά.
Τον Δήμαρχο Σπάτων- Αρτέμιδος προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης, κ. Αργύρης Μιχαλόπουλος που είχε και την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ανέφερε:
Αγαπητές φίλες και φίλοι, Η αποψινή εκδήλωση δεν προσφέρεται για πολιτικούς λόγους και αναλύσεις, για το λόγο αυτό θα είμαι πολύ σύντομος, μιας και θα μας δοθεί σε λίγες μέρες η δυνατότητα να ξαναβρεθούμε και να κάνουμε τον απολογισμό της δράσης του πρώτου χρόνου της δημοτικής μας θητείας και να σας πούμε απλά και αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λάβαμε για την ανόρθωση του ενιαίου, πλέον, Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.
Παρόλα αυτά θα ήθελα, απόψε, πολύ σύντομα, να σας περιγράψω απλά και συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά των συνθηκών του πρώτου έτους της θητείας. Νομίζω πως στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, κανείς ως τώρα δήμαρχος, δεν αντιμετώπισε τόσα προβλήματα και αδιέξοδα όσο τα δικά μας.
Προβλήματα οικονομικής κατάρρευσης, με χρέη που, ίσως, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια Ευρώ,
Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που η μία διαδεχόταν την άλλη,
Με απλήρωτες υποχρεώσεις σε προμηθευτές που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια,
Προβλήματα Διοικητικής αποσύνθεσης με μια γραφειοκρατία χωρίς προηγούμενο,
Mε μια διαδικασία Καλλικρατικής Συνένωσης γεμάτη με ασάφειες και θεσμικές εμπλοκές,
Με ένα υπηρεσιακό μηχανισμό απογοητευμένο, παροπλισμένο και ανενεργό.
Προβλήματα κεντρικής πολιτικής ασφυξίας που κλείνουν την στρόφιγγα χρηματοδότησης των Δήμων, που μηδενίζουν τις πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που χαρατσώνουν τα νοικοκυριά με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνουν υποχρεώσεις των Δημοτών προς τον Δήμο.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι και κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας έχουν αρχίσει να φαίνονται.
• Βρισκόμαστε στην διαδικασία της τακτοποίησης των οικονομικών του παρελθόντος. Διακανονίζουμε την αποπληρωμή των οφειλών.
Ρυθμίζουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές.
Αποπληρώνουμε, για πρώτη φορά, την τρέχουσα κατανάλωση της ΕΥΔΑΠ.
Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο την διαδικασία της Καλλικρατικής Συνένωσης και σε συνεργασία με τον υπηρεσιακό μηχανισμό, εκπονήσαμε ένα πιο αποτελεσματικό σχέδιο διοικητικής υποστήριξης. Και μέσα σε αυτές τις δυσκολίες αναζητούμε λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα
για την αποχέτευση,
για τα σχέδια πόλης,
για την σχολική στέγη,
για την καθαριότητα και την καθημερινότητα του πολίτη.

Αγαπητές φίλες και φίλοι της “Νέας Πόλης”, όλα όσα προανέφερα, σαν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μας, οφείλονται στην συλλογικότητα και στην κοινή δράση και έτσι θα συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε βαθιά υποχρέωση στους Δημότες που μας εμπιστεύτηκαν. Και μας εμπιστεύτηκαν για να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε, κόντρα στον μικροκομματισμό, στην λαϊκίστικη και απολιτική λογική. Κόντρα στην ανευθυνότητα και στην πολιτική υποκρισία. Όλοι μαζί, με ακόμη πιο πολύ δουλειά, για να βγούμε νικητές μαζί με τους δημότες.

Σας ευχαριστώ θερμά καλή διασκέδαση.»

Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου