Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΡΑ


Σπάτα 8-9-2011
ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ 
ΤΩΡΑ
ΛΥΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΤΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ
Λύση του αποχετευτικού προβλήματος της Βορειοανατολικής Αττικής με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργολάβων δεν μπορεί να γίνει επ’ ουδενί αποδεκτή δήλωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Μάρκου, αντιδρώντας
άμεσα στην ανακοίνωση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Παπακων/νου σύμφωνα με την οποία επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι».
Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος με βήματα υπεύθυνα και αποφασιστικά βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε ένα συνεχή διάλογο με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού διάθεσης των υγρών αποβλήτων, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση που θα εξυπηρετεί πρώτα απ’ όλα το Δημόσιο συμφέρον, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και θα σέβεται το περιβάλλον.
Αυτή η λύση σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις ανακοινώσεις του Υπουργού.
Δεν πρόκειται κανένας κάτοικος στην Αν. Αττική να δεχθεί ένα γιγάντιο έργο, αντιλειτουργικό, ξεπερασμένο από τα σημερινά δεδομένα των πραγματικών αναγκών των κατοίκων, ένα έργο, που θα απορροφήσει τεράστια ευρωπαϊκά
κονδύλια και η χρησιμότητα του αμφισβητείται τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες όσο και από τους αυριανούς χρήστες.
«Είναι περίεργο συνέχισε τις δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος, πως ενώ ο διάλογος με την περιφέρεια βρίσκεται στο σημείο της εξεύρεσης της «ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΛΥΣΗΣ» ξαφνικά το Υπουργείο προσπαθεί να δυναμιτίσει τις διαδικασίες αναζήτησης βιώσιμης λύσης του αποχετευτικού».
Τις προαναφερόμενες ανησυχίες του και την έντονη αντίδραση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος σε έκτακτη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό.
Στην συνάντηση με τον κ. Σγουρό ήταν παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Σπάτων κ. Μάρκου Γ. Χρίστος, κ. Μαργέτης Αθανάσιος και Γκινοσάτης Γεώργιος.
Στην συνέχεια των αντιδράσεων της δημοτικής αρχής συνεκλήθη αργά το βράδυ της Πέμπτης έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκαλης, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Μπάρδης, στελέχη της ΕΥΔΑΠ, της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής και ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Μάρκου μαζί με τους Αντιδημάρχους Μάρκου Χρίστο, Μαργέτη Αθανάσιο και Γκινοσάτη Γεώργιο.
Στο τέλος της σύσκεψης, που κράτησε έως αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Χρήστος Μάρκου δήλωσε «Φεύγουμε από την σύσκεψη εργασίας ικανοποιημένοι όχι μόνο διότι το σύνολο των ειδικών της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ έδειξαν να κατανοούν την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε αλλά κυρίως διότι σε σύντομο διάστημα θα μελετηθούν και άλλοι σχεδιασμοί, που οδηγούν σε λύσεις βιώσιμες, οικονομικά προσφορότερες, τεχνικά προηγμένες, περιβαντολλογικά φιλικές. Δεν θα φύγουμε από το τραπέζι του διαλόγου έως ότου βρεθεί η λύση, που θα εξυπηρετεί το συμφέρον της περιοχής, την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
Δεν θα βάλλουμε ποτέ τα συμφέροντα των εργοληπτών πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας. Το πρόβλημα της αποχέτευσης θα λυθεί και θα λυθεί με όρους που η ίδια η κοινωνία θέτει. Οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί για έργα φαραωνικού τόπου άχρηστα και προβληματικά οδήγησαν την χώρα στην κατάσταση που βιώνουμε. Φτάνει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου