Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σπάτα, Αρτέμιδα – Ομιλία Δημάρχου Χρ.Α.Μάρκου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: “Θα πετύχουμε σ’ όσα προεκλογικά σχεδιάσαμε. Θα δώσουμε τις λύσεις, που η κοινωνία απαιτεί. Το εγγυάται αυτό η δουλειά, που καθημερινά κάνουμε’’ αυτό είναι το μήνυμα των 50 πρώτων ημερών
της Δημοτικής μας θητείας.
Τόνισε με έμφαση το βράδυ της Παρασκευής 18/2/2011 στην εκδήλωση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΛΗ», που έγινε στην Αρτέμιδα ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Α. Μάρκου.

Η άρτια οργανωμένη και ζεστή εκδήλωση των μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης «ΝΕΑ ΠΟΛΗ» με ομιλία του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστου Α. Μάρκου που τόνισε :

“Φίλες και φίλοι της ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ
90 περίπου μέρες μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του περασμένου ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
49 ακριβώς μέρες μετά την εγκατάσταση μας ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Έχουμε ρίξει όλες μας τις δυνάμεις σ’ έναν αγώνα σκληρό και δύσκολο για να μην διαψεύσουμε την μεγάλη ΕΛΠΙΔΑ που η εκλογική νίκη έφερε.
Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και τα οικονομικά αδιέξοδα των δύο συνενωθέντων Ο.Τ.Α.
Όμως αυτά, που βρήκαμε μπροστά μας, δεν τα φανταζόταν ούτε και ο πιο απαισιόδοξος απ’ τους συνεργάτες μου.
Δεν θέλω να αμαυρώσω την σημερινή γιορτή με την μαύρη εικόνα που παραλάβαμε.
Ούτε θέλω να δώσω την παραμικρή λαβή στους κακοπροαίρετους κριτές να θεωρήσουν πως η «καμένη γη» αποτελεί δικό μας άλλοθι.
Δεν ζητήσαμε ούτε μια μέρα πίστωση χρόνου. Ούτε θα το κάνουμε.
Θα εφαρμόσουμε πιστά το πρόγραμμα μας και θα ανατρέψουμε την εικόνα του σήμερα.
Μπήκαμε αμέσως στα βαθιά και με μεγάλη φουρτούνα.
Να είστε σίγουροι και το λέω αυτό με βεβαιότητα και σιγουριά, γιατί γνωρίζω πολύ καλά και τις δικές μου δυνατότητες και τις δυνατότητες των συνεργατών μου, ότι τους στόχους που βάλαμε θα τους πετύχουμε και οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν.
Το πρόγραμμα μας θα το εφαρμόσουμε στο σύνολο του και στο τέλος της πρώτης αυτής θητείας τα παπαγαλάκια της κινδυνολογίας θα εξαφανισθούν.

Ήδη 50 μέρες μετά την ορκωμοσία μας, μπορούμε κι ‘όλας να κάνουμε έναν απολογισμό των προσπαθειών του δύσκολου έργου μας.
→ Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011 ολοκληρώθηκε και ψηφίζεται σε λίγες μέρες.
→ Οι προσαρμοστικές διαδικασίες του Καλλικράτη προχωρούν χωρίς να ξεφύγουμε ούτε μια μέρα από τις προθεσμίες του Νόμου.
→ Οι νέοι θεσμοί – πρωτόγνωροι στήνονται και υλοποιούνται (επιτροπή διαβούλευσης , συμπαραστάτης , ενοποίηση νομικών προσώπων)
→ Το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας . Σύντομα – πολύ σύντομα – θα βρεθεί με συνεννόηση και πολιτικό θάρρος η λύση που θα σέβεται το περιβάλλον και την δημόσια υγεία και το πρόβλημα θα λυθεί με έργα και μακριά από λαϊκισμούς και φωνασκίες.
→Η σχολική στέγη είναι ταυτόχρονα όπως έχουμε προεκλογικά δεσμευθεί ακόμα ένα από τα βασικά πεδία της ενασχόλησης μας. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα και για το ζήτημα αυτό.
→Η καθαριότητα κυρίως της Αρτέμιδος αποτελεί για εμάς στόχο της καθημερινής μας ενασχόλησης. Σήμερα συμπτωματικά 15 τριαξονικά αυτοκίνητα καθάρισαν την περιοχή της Λεωφ. Αρτέμιδος από την Βραυρώνα μέχρι την οδό Μακεδονίας.
Φίλες και φίλοι
Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για την δουλειά που καθημερινά γίνεται στις 50 αυτές πρώτες μέρες της δημοτικής μας θητείας.
Δεν είναι ο σκοπός της βραδιάς ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής .
Ο σκοπός της αποψινής συνάντησης είναι η συστράτευση όλων, στον δύσκολο δρόμο που διανύουμε.
* Από το βήμα αυτό θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όσους μαχητικά και επίμονα στήριξαν προεκλογικά την ΝΕΑ ΠΟΛΗ
* Από το βήμα αυτό θέλω καλώ και όσους δεν μας ψήφισαν να συστρατευθούν μαζί μας γιατί ο τόπος χρειάζεται την συμπαράταξη όλης της κοινωνίας.
* Από το βήμα αυτό σας μεταφέρω το μήνυμα των πρώτων 50 ημερών της Δημοτικής μας θητείας.
«Θα πετύχουμε σ’ όσα προεκλογικά σχεδιάσαμε. Θα δώσουμε τις λύσεις που η κοινωνία απαιτεί . Το εγγυάται αυτό η δουλειά που καθημερινά κάνουμε.
Το εγγυάται η γνώση και η επιμονή.
Το εγγυάται η συμμετοχή δεκάδων πολιτών στις πολιτικές διεργασίες που εξελίσσονται.
Στο τέλος της θητείας θα νικήσουμε και η νίκη αυτή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη.”

from theodosia katsarou on Vimeo.
Ακολούθησε η προβολή ενός αφιερώματος, που αφορούσε την ιστορική διαδρομή των συνιστωσών της «ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ» δημοτικών κινήσεων και την πορεία του εκλογικού της αγώνα μέχρι την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.
Η εκδήλωση συνεχίσθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τραγούδι και χορό. Την εκδήλωση τίμησαν όλα σχεδόν τα στελέχη της παράταξης ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής της Περιφέρειας Ατττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου