Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

"«Δεν ήρθαμε για να εκλεγούμε ξανά με ισορροπίες και συμβιβασμούς στο τέλος της θητείας μας"

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ: «Δεν ήρθαμε για να εκλεγούμε ξανά με ισορροπίες και συμβιβασμούς στο τέλος της θητείας μας. Θα
προχωρήσουμε μπροστά και γρήγορα με ΤΟΜΕΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ εκεί όπου αυτές απαιτούνται», τόνισε με έμφαση το βράδυ της Πέμπτης 30-12-2010 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Σπάτων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΚΑΣ» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής που έγινε, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:
  • Η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Αττικής κα ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
  • Οι βουλευτές Αττικής κ.κ.  Παντελής Ασπραδάκης, Γεώργιος Βλάχος (τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης), Θανάσης Μπούρας(τ. Υφυπουργός Οικονομικών)
  • Ο τ. Υφυπουργός Γεωργίας και τ. βουλευτής Αττικής κ. Απόστολος Σταύρου
  • Οι Δήμαρχοι ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΓΕΡΑΚΑ – ΑΝΘΟΥΣΑΣ κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ΚΟΡΩΠΙΟΥ κ. Δημήτρης Κιούσης
  • Οι απερχόμενοι Δήμαρχοι ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ και ΠΑΛΛΗΝΗΣ κ.κ. Αθανάσιος Τούντας, Γεώργιος Αλτηπαρμάκης , Σπύρος Κωνσταντάς.
  • Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δήμος Μπαρούτας, Γιώργος Σμέρος και Αφεντούλη Δέσποινα
  • Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Αρτέμιδος , κ.κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και Βάϊος  Τυράκης
  • Ο Λιμενάρχης Ραφήνας κ. Κατσόγιαννος
  • Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής των Μεσογείων κ. Αναστάσιος Βλάχος
  • Ο Διοικητής της Αστυνομικής Δύναμης  του «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» κ. Κατσιμπέρης
  • Ο Διοικητής Ασφαλείας Αρτέμιδος κ. Κεντιστός και ο Διευθυντής Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων κ. Γεώργιος Ζαχαριάδης.
Πριν την τελετή ορκωμοσίας η Δημοτική Χορωδία Σπάτων με τρία Χριστουγεννιάτικα τραγούδια έδωσε μια ιδιαίτερη εορταστική νότα στην βραδιά. Ακολούθησε η θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας, που ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο και ιδιαίτερο χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας .
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί και οι Τοπικοί Σύμβουλοι υπόγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο της ορκωμοσίας.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των απερχόμενων Δημάρχων Σπάτων και Αρτέμιδος κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΝΤΑ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΤΗΠΑΡΜΑΚΗ που ευχήθηκαν στον Δήμαρχο και υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των συνδυασμών κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΑΝΕΖΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΣΙΜΗ.
Την τελετή έκλεισε με ομιλία του ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ που είπε:
Πριν απ’ όλα ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου σ’ όσες και σ’ όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις ΝΕΕΣ και στους ΝΕΟΥΣ, όχι μόνο για την εμπιστοσύνη, που μας έδειξαν, μα κυρίως για την έμπνευση που μας προκάλεσαν σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Φίλες και Φίλοι,
Νέες και Νέοι,
Τώρα που η εκλογική αντιπαράθεση τελείωσε.
Τώρα που η ώρα της ευθύνης και της συνέπειας έφθασε θέλω απλά και ξεκάθαρα να πω, πως οι εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ δεν ανέδειξαν Δήμαρχο της πλειοψηφούσας παράταξης. Ανέδειξαν τον Δήμαρχο των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
Ανέδειξαν τον Δήμαρχο ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μ’ αυτό το πνεύμα ακριβώς θα διαχειριστώ τα δημοτικά πράγματα και το ξαναλέω τώρα, που οι εκλογές τελείωσαν και δεν υπάρχει λόγος επίκλησης λεκτικών πυροτεχνημάτων.
Σεβασμιότατε, κυρία Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Φίλες και Φίλοι,
Είχαμε πει πριν τις εκλογές και σήμερα το επαναλαμβάνουμε ρητά.-
Δεν ήρθαμε για να ακυρώσουμε το έργο των προκατόχων μας. Στα χρόνια που πέρασαν έγιναν βήματα προόδου σημαντικά και στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα. Αυτά τα βήματα φιλοδοξούμε να τα κάνουμε άλματα δημιουργίας. Ήρθαμε για να δώσουμε την δική μας συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.
Με σεβασμό στον πολίτη, με ευθύνη και συνέπεια θα διαχειριστούμε ως Δημοτική Αρχή, τις τύχες αυτού του τόπου.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τα σημεία αμφισβήτησης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης. Όπως γνωρίζουμε καλά την οικονομική δυσπραγία των δυο ΟΤΑ που συνενώθηκαν σε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ.
Αυτή η γνώση των δυσμενών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ άλλοθι και δικαιολογία για καμιά καθυστέρηση.
Θα εφαρμόσουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ με προσήλωση στις αρχές μας και με συνέπεια στις πράξεις μας. Δεν ζητάμε πίστωση χρόνου. Δεν συζητάμε περίοδο χάριτος.
Ζητάμε την συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Ζητάμε την κριτική του έργου μας. Και δεν ζητάμε την κρίση του πολίτη στο τέλος της τετραετίας. Ζητάμε την κρίση του σε βάση καθημερινή.
Υπάρχουν δημοτικά ζητήματα που απαιτούν λύσεις τώρα. Σ’ αυτές τις λύσεις θα προχωρήσουμε αμέσως. Με κοινωνικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση για τα μεγάλα θέματα θα προχωρήσουμε μπροστά και γρήγορα. Θα αφήσουμε πίσω τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Μακριά από εμάς η έννοια του «πολιτικού κόστους». Δεν μας αγγίζει αυτή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου και η ανάγκη της κοινωνίας. Αυτά θα υπηρετήσουμε αταλάντευτα. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς καθυστερήσεις. Κι αν οι λύσεις απαιτούν συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις, με υπευθυνότητα και προσοχή θα προχωρήσουμε σ’ αυτές με ΤΟΜΕΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ εκεί που αυτές απαιτούνται.
Δεν ήρθαμε για να εκλεγούμε ξανά με ισορροπίες και συμβιβασμούς στο τέλος της θητείας μας.
Ήρθαμε για ν’ αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Για να δώσουμε λύσεις Για να βρει ο τόπος την αξία που έχει. Για να νιώσει ο πολίτης πως η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων είναι δική του υπόθεση. Για να γίνουν τα ΣΠΑΤΑ και η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ.
Μόνο τότε και μόνο τότε θα πούμε ότι πετύχαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου