Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αγώνας για τα αυτονόητα...


...της καθημερινότητας επιμονή για την ανάπτυξη των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
  • Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το αποτέλεσμα;
ΝΙΚΗΦΟΡΟ και δεν είναι αισιόδοξη πρόβλεψη, είναι πεποίθηση του ίδιου του εκλογικού σώματος.

  • Είναι γενική η παραδοχή ότι δεν ανήκετε σε καμία πολιτική παράταξη και ότι είστε αυτοδημιούργητος επαγγελματίας με ήθος και αρχές. Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους άλλους συνδυασμούς που είναι γαντζωμένοι σε ένα πελατειακό σύστημα που έστω και εκβιαστικά θα επηρεάσουν ένα μέρος του εκλογικού σώματος;
Δεν ασχολούμαι με το τι λένε ή το τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό δεν είναι καθόλου εποικοδομητικό και σε αποπροσανατολίζει από τους στόχους σου. Με ενδιαφέρει εάν οι Στρατηγικές και τακτικές που έχουν προδιαγραφεί να τηρούνται και να βελτιώνονται συνεχώς. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν από τους άλλους υποψηφίους απλώς πιστεύω ότι είμαι ο ικανότερος να διαχειριστώ τα Δημοτικά προβλήματα και να συμβάλλω στην ανάπτυξη με τρόπο αξιοκρατικό και συναινετικό. Εξάλλου μην ξεχνάτε πως η κοινωνία σήμερα αποστασιοποιείται απ’ τους πολιτικούς της υποσχεσιολογίας και της απογοήτευσης. Γι αυτό δεν με φοβίζει η όποια «πολιτικάντικη» επιρροή των άλλων συνδυασμών στο εκλογικό σώμα.
  • Έχουμε χορτάσει από μεγάλα λόγια και επικοινωνιακούς πολιτικούς που την επόμενη μέρα εξαφανίζονται από την τοπική κοινωνία. Έχετε αποδείξει στην προσωπική σας διαδρομή την φερεγγυότητα του χαρακτήρα σας. Σαν δήμαρχος πως θα ανταποκριθείτε την επόμενη μέρα;
Για όσους με ξέρουν προσωπικά απεχθάνομαι τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Νομίζω ότι η φερεγγυότητα του χαρακτήρα μου αποτελεί εγγύηση για την τοπική κοινωνία των Σπάτων και της Αρτέμιδος. Όλοι οι πολίτες θα βρουν ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου μου όπως πάντα. Πιστεύω ότι ο συνεχής διάλογος και η αξιοπιστία των πράξεων μου σαν δήμαρχος θα μας φέρει σε μια νέα εποχή που τόσο απεγνωσμένα αναζητά ο πολίτης.
  • Οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Αρτέμιδας και Σπάτων, οι κ.κ. Αλτιπαρμάκης και Τούντας, κλείνουν τη θητεία τους και δεν είναι υποψήφιοι. Πώς το σχολιάζετε και τι μπορεί να φέρει η δική σας πιθανή εκλογή στις δύο πόλεις;
Δε θα ήθελα να σχολιάσω τους λόγους που οι κ.κ. Αλτιπαρμάκης και Τούντας δε θέλησαν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Είναι ένα καθαρά προσωπικό τους θέμα, έχουν δημόσια τοποθετηθεί γι’ αυτό και σέβομαι τις αποφάσεις τους. Τους εκτιμώ και τους δύο, είναι εξάλλου φίλοι μου και θα συνεχίσω το έργο τους, με πιο έντονους ρυθμούς, γυρίζοντας σελίδα στο παρελθόν και βλέποντας μόνο μπροστά.
  • Τι μπορεί να αλλάξει στις δύο πόλεις; Τι μπορεί να σημαίνει, χειροπιαστά η εκλογή σας;
Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε πλέον ως ένας Ενιαίος Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στον Καλλικράτη. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή από μόνη της. Για να είναι όμως μια αλλαγή που θα αποβεί σε όφελος του πολίτη, εμείς θα προχωρήσουμε, άμεσα μετά την εκλογή μας, στην αναδιοργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών με αξιοκρατικά κριτήρια με στόχο το νοικοκύρεμα τους και την ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων, χωρίς σπατάλες σε έργα και δραστηριότητες βιτρίνας.
Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, οι πολίτες θα καταλάβουν τη διαφορά εξυπηρετούμενοι γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς διακρίσεις.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή για την οποία και δεσμεύομαι αφορά στον τομέα της καθαριότητας. Με την ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας, την αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, την οργάνωση της συλλογής και της διαχείρισης των απορριμμάτων και φυσικά τον  σωστό προγραμματισμό των διαθέσιμων πόρων θα βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση και στις δύο πόλεις.
Το αυτονόητο καθήκον κάθε Δημοτικής Αρχής δε θα το παραπέμψουμε στις καλένδες.
Οι δύο πόλεις θα λάμψουν από καθαριότητα.
Ήδη με πρωτοβουλία της παράταξης μας έχουμε καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων για ένταξη του αποχετευτικού σε πρόγραμμα χρηματοδότησης που περιλαμβάνει τα Σπάτα, άρα και τον Ενιαίο Δήμο. Αν παρθεί η σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο δρομολογείται και η λύση του προβλήματος.
Όσον αφορά το Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άμεσα θα ανατεθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Αρτέμιδος, το οποίο σε συνδυασμό με το Γ.Π.Σ. Σπάτων μας ανοίγει το δρόμο για νέες εντάξεις στο σχέδιο, σε περιοχές που υπάρχουν διαμορφωμένοι οικισμοί, καθώς και για τις απαραίτητες αλλαγές στις υφιστάμενες χρήσεις γης, χωρίς αύξηση των συντελεστών δόμησης.
Με την κύρωση των Πράξεων εφαρμογής για τις οποίες διαθέτουμε και την τεχνογνωσία και έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις, εκτός των άλλων θα εξασφαλίσουμε χώρους για σχολική στέγη, κάτι που εκκρεμεί επί δεκαετίες.
Θέλω να τονίσω επίσης ότι δε θα αδιαφορήσουμε και για τα μικροπροβλήματα, όπως είναι οι καμένες λάμπες, οι λακκούβες, οι λασπόδρομοι και πολλά άλλα.
  • Να μείνουμε λίγο στο θέμα της καθαριότητας. Όσοι ζουν κυρίως στην Αρτέμιδα γνωρίζουν τη διάσταση του προβλήματος, που αφορά την θάλασσα, την παραλία, τα βουνά των σκουπιδιών μέσα στην πόλη. Έχετε άμεσες λύσεις; Γιατί γι αυτά ο κόσμος δεν θα περιμένει ούτε μια μέρα.
Δεν θέλω να απαντώ με τα «θα» χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα. Απλώς ζητώ να μας δώσετε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θα είμαστε η Δημοτική Αρχή των ερωτευμένων με την εξουσία. Θα δουλέψουμε με όλες τις δυνάμεις γι αυτά τα θέματα. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ. Θα κάνουμε οικονομία δυνάμεων και χρημάτων για μια ωραιότερη Αρτέμιδα και για ακόμα ωραιότερα Σπάτα.
  • Η επιβαλλόμενη ιδιαίτερη άποψη αισθητικής αφορά και τον περιβαλλοντικό βανδαλισμό που βιώνουμε στο δρόμο Σπάτων – Αρτέμιδος. Απαιτείται άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση, που δεν κοστίζει χρήματα. Τι θα κάνετε γι αυτό;
Είναι πρόβλημα γνωστό σε όλους και δεδηλωμένος ή ενδόμυχος πόθος του συνόλου των πολιτών. Θεωρούμε ηθική υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε. Η αποκατάσταση στην περιοχή αυτή είναι βασική συνιστώσα του εγχειρήματος της προστασίας του περιβάλλοντος που ζούμε και θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας.
  • Θα ήθελα στο τέλος αυτής της συζήτησης ν’ αναφερθώ στο ευρωπαϊκό πρότυπο διαβίωσης που φαίνεται σαν μακρινό όνειρο. Ο κόσμος «γελάει» με την έννοια αυτή, δεν πιστεύει αυτούς που το ευαγγελίζονται. Η τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο, είναι το πιο κατάλληλο άρμα – όχημα. Θα το οδηγήσετε;
Είναι το μεγάλο διακύβευμα – ζητούμενο. Απαιτεί δουλειά, περιβαλλοντική παιδεία, αναβάθμιση της αισθητικής του πολίτη, συνειδητοποίηση, σεβασμό. Επιθυμώ να εμπνεύσω όλους και περισσότερο τη νεολαία για συστράτευση στην προσπάθεια αυτή. Νομίζω ότι με συλλογική προσπάθεια θα τα καταφέρουμε.

2 σχόλια:

  1. προσφέρομαι με ήθος και ικανότητα... ελπίζω να υπάρχει χώρος και για εμένα (ως τέτοιος χαρακτήρας και προσωπικότητα) στη πολιτική και στα κοινά...σας χρειάζομαι όλους μαζί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή