Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Εκατοντάδες δημότες των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, που κατέκλυσαν το μεγάλο αμφιθέατρο,
τους προθαλάμους, τους διαδρόμους και τον αύλειο χώρο του “MARE NOSTRUM” παρακολούθησαν επί 2 ½ ώρες με προσοχή και ενδιαφέρον την εντυπωσιακή εκδήλωση του συνδυασμού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ” την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το βράδυ στο Ξενοδοχείο της ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ.
Στην κεντρική αίθουσα και στους στεγασμένους χώρους του ισογείου του “MARE NOSTRUM” είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από το ξενοδοχείο, μετρούσαν ουρές χιλιομέτρων. Εκατοντάδες δημότες ήρθαν και αποχώρησαν επειδή δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην κεντρική αίθουσα της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση παρουσίασης του δημοτικού προγράμματος και του συνδυασμού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ” του υποψηφίου Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΜΑΡΚΟΥ ήταν άρτια οργανωμένη. Η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ πάνω απ’ τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων της διοργάνωσης.
Το εντυπωσιακότερο όμως χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η προσοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, που επί 2 ½ ώρες παρακολούθησαν μια εκδήλωση που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Αρτέμιδα μ’ αυτό το οργανωτικό και πολιτικό τρόπο και περιεχόμενο.
Τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. ΧΡΗΣΤΟ Α. ΜΑΡΚΟΥ προσφώνησε η νεαρότερη υποψήφια σύμβουλος του συνδυασμού κα ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ.
Στην βασική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ανέφερε:
“Κύριοι Δήμαρχοι,
Κύριοι Αντιδήμαρχοι,
Κύριοι Σύμβουλοι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
 κάτοικοι της Αρτέμιδος και των Σπάτων,
Σε λίγες μέρες, μπροστά στις κάλπες της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, θα κάνουμε την επιλογή των προσώπων, που θα στελεχώσουν, την νέα δημοτική αρχή.
Είναι μια ΕΠΙΛΟΓΗ κρίσιμη και σοβαρή. Είναι μια ΕΠΙΛΟΓΗ, που θα προσδιορίσει το μέλλον και των δυο πόλεων για τα επόμενα χρόνια.
Αυτή η επιλογή γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερη όταν αναλογισθεί κανείς τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας και τα πρωτόγνωρα βήματα του «Καλλικράτη».
Ανάμεσα σ’ αυτούς που έχετε να επιλέξετε είμαι κι εγώ.
Γεννήθηκα στα Σπάτα το 1954, έχω την τύχη να είμαι κάτοικος και των δυο πόλεων και ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού εδώ και τριάντα χρόνια στην Αρτέμιδα.
Με κατηγορούν ότι δεν έχω σχέση με την «πολιτική». Τους απαντώ, πως ουδέποτε θα γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Δεν με ενδιαφέρει αυτή η μετάλλαξη.
Είμαι ένας πολίτης σαν κι εσάς που νιώθω την ανάγκη μετά την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης επαγγελματικής διαδρομής να προσφέρω στον τόπο, που γεννήθηκα και ζω, την γνώση μου, την επιστημονική μου κατάρτιση, την απέραντη αγάπη που έχω για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα.
Αυτή η προσφορά την χρωστάω στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την χρωστάω στην κοινωνία, που σαν επαγγελματία με αγκάλιασε.
Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς κανένα «θα» θέλω να σας πω, πως τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας τα γνωρίζω πολύ καλύτερα απ’ τους «ειδικούς» και «παντογνώστες» επαγγελματίες της πολιτικής.
Χωρίς δεσμεύσεις,
Χωρίς όρους,
Χωρίς προϋποθέσεις θα δουλέψω αδιάκοπα για να δώσω λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των Σπάτων και της Αρτέμιδος.
•    Δεν είναι του χαρακτήρα μου το ψέμα και η υποκρισία
•    Δεν σας υπόσχομαι θαύματα και λύσεις μαγικές
Σας διαβεβαιώνω όμως, πως τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, ακούραστα, επίμονα, μεθοδικά από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημοτικής θητείας:
v     Οργανώνουμε τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ του νέου ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ
v     Αναζητούμε λύσεις για το πρόβλημα της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
v     Ξεκολλάμε τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του σχεδίου της Αρτέμιδος
v     Δρομολογούμε τις διαδικασίες της μελέτης, της χρηματοδότησης και της κατασκευής του πιο μεγάλου έργου που έχει ανάγκη ο τόπος, του έργου της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
Φίλες και Φίλοι των Σπάτων και της Αρτέμιδος,
Δεν ζητώ ΕΝ ΛΕΥΚΩ να με εμπιστευτείτε
Ζητώ να είμαι η ΕΠΙΛΟΓΗ μιας παραγωγικής θητείας
Ζητώ την ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, που συγκροτήθηκε
ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ και
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ να κάνουμε μαζί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ,
ΠΡΑΞΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σας ευχαριστώ”

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ κάλεσε τις 14 επιτροπές επεξεργασίας του προγράμματος που κατά σειρά παρουσίασαν την συλλογική δουλειά, που είχαν κάνει. Αυτές ήταν:
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΧΡΙΣΤΟΣ Γ. ΜΑΡΚΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και τον ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ, την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ και τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΝΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΝΟΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΥΔΡΕΥΣΗ και την ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΟΠΗΤΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΗΤΤΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ (ΝΙΚΟΣ ΚΡΟΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ΑΝΤΡΕΕΑ ΒΙΤΟΥΣ, ΒΙΒΗ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΡΚΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΕΡΑΝΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΛΥΤΡΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΙΓΓΟΥΝΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ, ΚΑΝΕΛΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΔΑΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ (ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΜΥΡΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΜΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΑΣ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΜΠΕΡΤΟΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΓΟΥΔΑΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΡΓΕΤΗ, ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΣΑΡΗΣ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΥΓΕΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ (ΓΩΓΑΛΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΣΑΡΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΡΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΩΝΗ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΛΕ, ΑΝΤΑ ΜΠΑΡΛΟΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ)
v     ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΝΕΟΛΑΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΑΡΟΥΛΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΑΦΤΗ)

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Δημοτικού προγράμματος ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ έχοντας δίπλα του και τους 65 υποψηφίους συμβούλους του Συνδυασμού του, καταχειροκροτούμενος απ’ τους πολίτες που συνέχιζαν με αμείωτο ενδιαφέρον να παρακολουθούν την εκδήλωση, τόνισε:
“Αξιότιμες κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι,
Φίλες και Φίλοι των Σπάτων και της Αρτέμιδος,
Η σύνθεση του ψηφοδελτίου, που παρουσιάσαμε δεν εγγυάται μονάχα την εκλογική ΝΙΚΗ, που έρχεται, αλλά διασφαλίζει κυρίως την παραγωγή σημαντικού έργου στην πιο κρίσιμη φάση προσαρμογής του ενιαίου Δήμου στην νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα.
Είναι ένας συνδυασμός που αποτελείται από έμπειρους στα αυτοδιοικητικά ανθρώπους, έντιμους στην διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, ικανούς και γνώστες των υψηλών απαιτήσεων της εποχής. Έχει ταυτόχρονα ο συνδυασμός αυτός, νέους ανθρώπους με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά που η επιστημονική τους επάρκεια εγγυάται εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Είναι ένας συνδυασμός της ΝΙΚΗΣ, της ΓΝΩΣΗΣ, των ΕΡΓΩΝ, της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Είναι ένας συνδυασμός, που θα κάνει ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Σας ευχαριστώ πολύ
Καλή σας νύχτα και με την ΝΙΚΗ.”
******************
Αξίζει να σημειωθεί, πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
v Οι πρώην Δήμαρχοι Σπάτων κ.κ. ΛΟΥΚΑΣ ΛΥΓΚΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΤΡΗΣ
v Ο πρόεδρος του ΔΣ Αρτέμιδος κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΤΣΙΔΗΣ
v Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ (του συνδυασμού Β. ΚΙΚΙΛΙΑ) και ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΚΗΣ (του συνδυασμού Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ)
v Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάτων ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ (πρώην πρόεδρος ΔΣ) και ΦΛΩΡΑ ΛΟΥΚΗ και
v Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αρτέμιδος και Σπάτων ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου