Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στην μάχη των εκλογών με 10 ουσιαστικά ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Μέσα σ’ ένα ξεχωριστό κλίμα ενθουσιασμού και αλληλεγγύης ανάμεσα στους συνυποψήφιους,
συνεδρίασε την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, στα γραφεία του εκλογικού κέντρου της Αρτέμιδας ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ”.
Αντικείμενο της ειδικής αυτής συνεδρίας ήταν η ανάλυση των δεδομένων της υφιστάμενης εκλογικής αναμέτρησης, το πρόγραμμα του συνδυασμού καθώς και διάφορα άλλα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα.
Την έναρξη της συνεδρίας έκανε ο επικεφαλής της παράταξης υποψήφιος Δήμαρχος ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ” κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ, που πλήρες το κείμενο της ομιλίας το παραθέτουμε:
“Αγαπημένοι μου συνεργάτες,
Καταρχάς να καλωσορίσω τους νέους που προσχώρησαν, στον συνδυασμό μας, και να ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, για την αγνή και ανιδιοτελή συμμετοχή σας, στην προσπάθεια που κάνουμε, σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.
Πρέπει να σας πω ότι είμαι υπερήφανος και θεωρώ μεγάλη μου τιμή για την ποιότητά σας, την ικανότητά σας, την διάθεση σας για κοινωνική προσφορά.
Συμμετέχω για πρώτη φορά σ’ ένα τέτοιο προεκλογικό αγώνα και θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που τόλμησα να σας εμπιστευτώ και να με εμπιστευτείτε. Στόχος σ’ έναν αγώνα είναι η ΝΙΚΗ αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Θα παλέψουμε γι’ αυτό όλοι μαζί ενωμένοι.
Θέλω να σας πω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος πλέον, είστε οι φίλοι μου, οι αγαπημένοι μου, οι άνθρωποι που θα είμαι υπερήφανος να λέω ότι συνεργάζομαι και κάνω παρέα μαζί σας.
Γνώρισα για πρώτη φορά τον Σπύρο, τον Σωκράτη, τον Νίκο, τον Γιώργο, την Άντα, τον Θεόδωρο, τον Σωτήρη, την Μαίρη, την Χριστίνα και πολλούς άλλους και λέω Χρήστο Μάρκου είσαι τυχερός στη ζωή σου.
Να είστε σίγουροι ότι από την πλευρά μου θα τιμήσω τον λόγο που σας έδωσα στον καθένα σας, χωριστά, μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε όσον αφορά την μη δέσμευση μου σε κανένα πολιτικό ή οικονομικό παράγοντα.
Κανένας δεν μου ζήτησε θέσεις ή υποσχέσεις και αυτό είναι προς τιμήν σας. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τον κοινό μας στόχο που είναι η ΝΙΚΗ και θα σας τιμήσω και θα σας υπερασπιστώ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου μέχρι τώρα.
Δεν θα γίνω επαγγελματίας πολιτικός, είμαι ρομαντικός όσο αυτό και να ακούγεται παράξενο πιστεύω στις αξίες των ανθρώπων, και αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ.
Πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται στο φως του ήλιου και να διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικές ζυμώσεις. Δεν πρόκειται να λειτουργήσω σκοτεινά Δημαρχιακά γραφεία όπου κάποιοι εκλεκτοί και φίλοι παίρνουν αποφάσεις προς ίδιο όφελος και ερήμην των εντολέων τους γιατί πάντα αυτές οι μέθοδοι μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθείς.
Πρωταρχικό μας καθήκον είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης και την εικόνα μας προς τα έξω. Η ενότητα, που είναι και η βασική μας διακήρυξη, πρέπει να περάσει στην κοινωνία, γιατί μόνο έτσι θα πείσουμε, ότι έχουμε την δυνατότητα και την θέληση, να πετύχουμε στο έργο μας. Καταλαβαίνω, ότι απασχολεί τον καθένα από εσάς, και ο προσωπικός αγώνας, αλλά αυτό, δεν πρέπει να αποβεί, σε βάρος της συνολικής εικόνας της παράταξης.
Εξάλλου αυτή ήταν και η αδυναμία, όλων των προηγούμενων διοικήσεων και ο κυριότερος λόγος, που δεν παρήγαγαν έργο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η προσφορά όλων μας, δεν κρίνεται αποκλειστικά, και μόνο, από την συλλογή σταυρών, αλλά και από την συνεισφορά, ενός έκαστου, στο κοινό συμφέρον της παράταξης. Μόνο αν μάθουμε να λειτουργούμε “σαν μια γροθιά” θα πετύχουμε, να διοικήσουμε σωστά, αυτόν τον τόπο.
Απομένουν μόνο (4) εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές, και θα πρέπει να περάσουμε, τις θέσεις μας, στον λαό και των δυο πόλεων. Θα προσπαθήσω, να συνοψίσω, τα βασικά μας πλεονεκτήματα, έναντι των άλλων συνδυασμών, πλεονεκτήματα που είναι και τα βασικά μας όπλα, στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση.
  1. Το βασικό μας πλεονέκτημα, είναι ότι ο επικεφαλής της παράταξης, είναι πολίτης «και των δυο πόλεων» γεγονός, που αποδεικνύει, το πνεύμα του Καλλικράτη, και κάνει πράξη την προγραμματική μας διακήρυξη.
  2. Ο υπερκομματικός χαρακτήρας της παράταξης, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, χωρίς χρίσματα, και χωρίς δεσμεύσεις από άλλα κέντρα εξουσίας.
  3. Δεν έχουμε οικονομικούς προστάτες, χρηματοδότες, χορηγούς, σπόνσορες και κάθε άλλου είδους οικονομικές δεσμεύσεις.
  4. Ο προεκλογικός μας αγώνας, είναι λιτός, και χωρίς να προκαλεί το κοινό αίσθημα.
  5. Σαν δείγμα γραφής, έχουμε να παρουσιάσουμε, την μέχρι τώρα, επαγγελματική και κοινωνική πορεία του επικεφαλής, στην τοπική κοινωνία, και αυτό καταγράφεται σαν: επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος, συνεπής με το είναι και το φαίνεσθαι.
  6. Μια επιπλέον εγγύηση, είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου, που απαρτίζεται, με άτομα που διαθέτουν:
  • Εμπειρία αποδεδειγμένη
  • Ικανότητα
  • Εντιμότητα
  • Ανιδιοτέλεια
  • Ποιότητα
  • Αγάπη για τον τόπο και όρεξη για κοινωνική προσφορά
7.    Σε οποιαδήποτε σύγκριση, με ψηφοδέλτια, αντιπάλων παρατάξεων ή διαφορά είναι υπέρ μας μακράν.
8.    Η κριτική μας στους αντιπάλους, πρέπει να είναι ουσιαστική, και αυστηρή, αλλά χωρίς ύβρεις, και οξείς χαρακτηρισμούς.
9.    Δεν υποσχόμαστε θέσεις και ρουσφέτια, και δεν τάζουμε αξιώματα σε κανέναν
10. Παρ’ ότι η αίσθηση μου είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και ούτε να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα.
Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά μεθοδική και συστηματική, γιατί οι 4 εβδομάδες που απομένουν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Θέλω να είμαστε εμείς αυτοί που θα τις αξιοποιήσουμε καλύτερα και θα τερματίσουμε πρώτοι σ’ αυτήν την πορεία προς την ΝΙΚΗ.
Δουλειά πολύ και
Καλή τύχη σε όλους”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου